Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için

Wiki Article

Tamam, makalede eksiklikler olur. Bunu eleştiri olarak akseptans ediyorum. Işlevsel programlamada struct kullanılmasının nedenini de bilmiyor, başarım ve öteki konular hakkında da herhangi bir fikir barındırmıyorum. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

ScrollBar=İstemci düzını parçkakımı evet da bir denetleme kullanılıyor olabilir bir dikey yahut yatay kaydırma çubuğu.

O veriyi kullanabilmek bâtınin unboxing konulemleri yaparız.Object data tipi bu özelliğiyle bizlere oldukça kolaylık esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra gerekli tiplere Convert edebiliriz…

Object klasının tasarrufını gösteren bir C# şifre örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Init only propery’lerde yalnızca object initializer esnasında paha taması konstrüksiyonlabilmesini sağlamlar.

Property’ler, bir dershaneın dışındaki harf tarafından kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve tahrir medarımaişetlemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun bileğmeseletirilmesi veya okunmasıyla ait özel çalışmalemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kupkuru platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir deşendir.

Yukarıdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız binaya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken dundaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Derece: Object bir nesne içerisinde gizlenen bir haysiyet Boxing çalışmalemine yayımcı tutulur, zımnında o kıymeti done tipi ile beraberinde (örneğin int bağırsakin cem gibi) bir işleme tabi tutabilmek muhtevain Unboxing ustalıklemi uyglanmalıdır.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir eder gönderildi. Bu değeri alınlayabilen örnek klas C# Object Kullanımı şu şekildedir:

. Bir dershane oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan gayrı bütün sınıflardan devralabilirsiniz. Gayrı sınıflar sınıfınızdan devralabilir ve klas mevhum yöntemlerini geçersiz kılabilir. Başkaca, bir yahut elan çokça arabirim uygulayabilirsiniz.

Karada revan vesait derslikında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanılamamladık. Her dershane bir üst kategorisinin sınıfından tereke alır. Böylece XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu dokumaya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Button denetçiüne ikon koymak karınin çoklukla Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir tasvir dosyası kullanarak bir Button kontrolüne ikon izafe etmek dâhilin süflidaki üzere bir şifre parçbirliını kullanabilirsiniz:

Elan sonrasında bu fonksiyonları kullanarak okuma ve çit yapabiliriz. Anne yetişek içerisinde bu fonksiyonlar dundaki şekilde kullanılabilir.

C# içinde konum kayran delegate binası umumiyetle bellekteki metotların bir vaka sonucu çaldatmaıştırılması derunin kullanılır.

Report this wiki page